På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Landsbygdsutveckling

Kiruna kommuns landsbygd är vidsträckt geografiskt och cirka 5 000 av kommunens ungefär 23 000 invånare bor i ett fyrtiotal byar. Från Kiruna C till byn Keinovuopio som ligger längst norrut, upp mot Treriksröset, är det cirka 270 km med bil.

Landsbygdsutvecklingsfrågor ligger organisatoriskt under tillväxtavdelningen.

Landsbygdskontor

Kommunen har ett Landsbygdskontor i Karesuando (gamla Tullhuset i Karesuando, Eurosuandohuset) samt en tjänst i Kiruna C (stadshuset) med ansvar för landsbygdsfrågor.
Kontoren/tjänsten fungerar som en dörr in till kommunen för dig som bor i landsbygden. Vi fungerar som lotsar i den kommunala organisationen men hjälper dig också hitta vidare i frågor där andra myndigheter eller instanser kan vara till nytta. Om du till exempel har en idé om något utvecklingsprojekt i din by eller ett naturvårdsprojekt du vill genomföra kan du vända dig till oss.

Sveriges Landsbygdsprogram

I Sveriges Landsbygdsprogram, programperioden 2014-2020, ersätts det tidigare Leader med Lokalt Ledd Utveckling, LLU, inom landsbygdsprogrammet. 

Senaste informationen om arbetet med LLU hittar ni här.

Mer information om möjligheter inom landbygdsutveckling hittar du via länkarna till höger på denna sida.

Innehållsansvarig: Birgitta Isaksson

Publicerad av: Lisbeth Pekkari

Senast ändrad: 2017-06-08