På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Malin Lexell svängde förbi vid invigningen för att lämna saker till Fritidsbanken.

Välkommen till Fritidsbanken!

Bilder från invigningen av Fritidsbanken i Kiruna söndagen den 14 oktober.

Kring 25 personer kom till invigningen på Arent Grapegatan 29 på söndagen den 14 oktober. Utöver invigningscermonin erbjöds besökarna att delta på olika aktiviter, utlottningar och fika.

Stefan Sydberg, andre vice ordförande i kommunstyrelsen, klipper bandet till Fritidsbanken i Kiruna på Arent Grapegatan 29. Nu är den 75:e Fritidsbanken i Sverige invigd!

I Fritidsbanken finns en tipstavla med utflyktsmål, där du kan få eller lämna tips på fina ställen att besöka. Här hittar du också tips från Samir Mujagic, som är i full gång att skriva tips på bilden.

Fritidsbanken, här representerad av Monica Isaksson (t.v), enhetschef för arbetsmarknadsenheten och integrationsenheten och Naim Hamdoun (t.h) tar emot en invigningblomma från Monica Johansson, Norrbottens Idrottsförbund. Norrbottens Idrottsförbund hjälper till vid start av Fritidsbanker.

Kickbikesrace var en av de aktiviteter som erbjöds under invigningen 14 oktober. Här heat 1 av politikerrace med deltagare Annica Henelund (C), Christine Brännvall (Fi) och Stefan Sydberg (M). 1:a och 2:a placering fick möta Sanna Poromaa (V) i ett andra heat. Vinnarna från politikerutmaningen fick möta publikdeltagare och dagens hedersgäst Emma Eliasson.

En rafflande final mellan Nike Bogdanoff, Emma Eliasson och Christine Brännvall (Fi).

Hockeymålsutmaning, Sara Poromaa (V).

Diakile provar hockeyutmaningen.

Om Fritidsbanken:
Fritidsbanken är som ett bibliotek, fast med sport- och fritidsprylar. Här går det att låna utrustning för en aktiv fritid, som till exempel skidor, skridskor, inlines, flytvästar, snowboards, schackspel och mycket mer, men inga kläder. De flesta artiklarna är skänkta. Fritidsbanken arbetar aktivt med att återanvända för ett hållbart samhälle och för att minska miljöbelastningen. Utlåningstiden är 14 dagar.

Fritidsbanken bidrar till att ge människor tillgång till lek och fritid genom motion och hälsa. Likt biblioteken ska det inte kosta pengar att låna, det finns ingen deponeringsavgift eller förseningsavgift. Går något sönder syns det att man har haft kul. Inga böter eller ersättningskrav med andra ord.

Öppettider Fritidsbanken i Kiruna:
Måndag – Onsdag kl. 16.00 - 19.30
Fredag 08.00 - 11.00

Mer information hittar du på länken: fritidsbanken.se

Publicerad av: Heidi Kari