På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Gemensamma krafter för att marknadsföra Malmfälten

Kiruna, Gällivare och LKAB har tillsammans besökt bygg- och fastighetsmässan Business Arena i Stockholm

Kiruna och Gällivare kommuner har tillsammans med LKAB gått ihop för att marknadsföra Malmfälten på bygg- och fastighetsbranschens stora mässa Business Arena i Stockholm. Mässan gick av stapeln 18-19 september och syftet var att visa möjligheterna till lönsamma investeringar i en av Sveriges starkaste tillväxtregioner, Malmfälten.

– Med gemensamma krafter får vi styrka att marknadsföra framtidsmöjligheterna med större eftertryck, säger Peter Niemi och Lennart Johansson, kommunchefer i Kiruna respektive Gällivare kommuner.

Den gemensamma montern från Malmfälten väckte mycket stort intresse bland deltagarna på mässan och det föredrag om stadsomvandlingen som hölls av representanter från LKAB och kommunerna var så välbesökt att stolarna inte räckte till.

– I Malmfälten råder en massiv investeringskonjunktur med långsiktiga satsningar i mångmiljardklassen. Förutom LKAB:s stora investeringar påverkas 10 000 människor i Malmfälten när två samhällen måste flyttas. Det kräver 5 000 nya bostäder, nya skolor, kulturhus, stadshus, sportanläggningar och nya infrastrukturer. Samtidigt ska vi bygga samhällen där människor kan känna trivsel och stark framtidstro, säger kommuncheferna Lennart Johansson och Peter Niemi.

– Vi behöver få ett inflöde av nya idéer, hållbart tänkande, resurssnålt byggande i arktiskt klimat och inte minst finansiella partners, säger Stefan Hämäläinen, direktör för arbetet med samhällsomvandlingen hos LKAB.

– Vi är ett team Malmfälten med uppdrag att locka de bästa krafterna i landet till vår region. Det gör vi bäst med gemensamma krafter, avslutar Anders Åhl, informationschef i Gällivare kommun.

Publicerad av: Maria Lindgren