På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Tillsvidareanställning för gymnaieelever

Den 25 mars 2013 tog kommunstyrelsens arbetsutskott beslut om anställningsgaranti och kompetensförsörjning inom vård och omsorg.

Behovet av personal inom vård och omsorg är stort i Kiruna kommun. Det är svårt att rekrytera personal och utöver det så väntas 200 personer gå i pension fram till år 2020. För att säkerställa kompetensförsörjningen på både kort och lång sikt har kommunstyrelsens arbetsutskott därför tagit beslutet att erbjuda tillsvidareanställning till all vårdpersonal som idag har ett långtidsvikariat. Totalt är det 55 personer som blir tillsvidareanställda av Kiruna kommun från och med 1 april 2013.

- Socialförvaltningen har ett stort behov av personal, så det känns självklart väldigt bra att vi kan erbjuda tillsvidareanställning till så här många vikarier, säger Anita Juntti, personalchef.

Kommunstyrelsens arbetsutskott kom även med ett positivt besked för alla gymnasieelever som går vård- och omsorgsprogrammet på Hjalmar Lundbohmsskolan i Kiruna. Eleverna kommer nämligen att erbjudas tillsvidareanställning efter avslutad examen. De elever som går årskurs 1-2 och alltså inte har tagit sin examen erbjuds istället en tidsbegränsad anställning under sommarloven.

- Vård och omsorg är ett otroligt viktigt område och därför vill vi uppmuntra ungdomar att söka sig till den här utbildningen, säger Kristina Zakrisson, kommunalråd.

Ida Ekhorn, elev på vårdprogrammet och Anita Juntti, personalchef
Ida Ekhorn, elev på vårdprogrammet och Anita Juntti, personalchef

Publicerad av: Maria Lindgren