På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Foto: Jörgen Medman

En mångfald av pedagogiska miljöer

Kiruna kommun är Sveriges största kommun till ytan. Här finns höga fjäll, stora skogsområden och en centrumkärna med liv och rörelse och likt variationen i vår kommun är mångfalden stor i våra pedagogiska miljöer.

Kiruna kommun omfattar en mångfald av pedagogiska miljöer med bland annat nationellt unika geografiska, biologiska och klimatologiska variationer. Våra basnäringar gruva, rymd och turism samt stadsutvecklingen bedöms ytterligare medge unika lärmiljöer och tillfällen.

Här hittar du både nybyggda som äldre verksamhetslokaler, små som stora skolor och både den mindre byns som stadens förutsättningar. Vi har verksamhet från Abisko och fjällvärlden i väster till Kuttainen och skogs- och älvlandskapet i nordöst med Kiruna stad som centralt nav i kommunen.

Kiruna är dessutom en av endast fem platser i Sverige som erbjuder möjligheten att gå i samisk skola. Vi har också en förskola med språk- och kulturinriktning, Lilla Björn. Där talas förutom svenska också samiska, finska och meänkieli.

Publicerad av: Moa Strålberg