På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Fjärrvärmeläckan är reparerad

Läckan har lokaliserats och har under natten reparerats.

På tisdag kväll klockan 19.00 upptäcktes ett större tryckbortfall på fjärrvärmenätet och läcksökning påbörjades därför omedelbart. Område för område har succesivt avgränsats för att på så sätt ringa in läckan.

Tekniska Verken i Kiruna AB gick även tidigt ut och bad om allmänhetens hjälp att identifiera värmestrålning på marken då alla iakttagelser är till stor hjälp vid pågående läcksökningsarbete. Många fastigheter och villor har på grund av läckan varit utan fjärrvärme och varmvatten samt påverkats av driftstörningar under kvällen. Tekniska Verken har tillhandahållit radiatorer till äldreboenden och dem som haft kallt i sina hus och därmed varit i behov av extravärme.

Vid 23-tiden på kvällen har fjärrvärmeläckan efter intensivt arbetet lokaliserats till ett avgränsat område kring Skyttegatan-Thulegatan-Kyrkogatan. Reparationsarbeten har pågått hela natten och är nu klara. Bedömningen är att samtliga berörda fastigheter får tillbaka värmen under dagen.

Driftstörningar på fjärrvärmenätet kan förekomma de närmaste dagarna. Då temperaturen förväntas sjunka ner mot minus 25 grader de närmaste dygnen uppmanar vi därför alla fjärrvärmekunder att nyttja fjärrvärme och varmvatten sparsamt.

Innehållsansvarig: Thomas Björnström

Publicerad av: Ulrika Isaksson