På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

GIRONET i Jukkasjärvi och Kurravaara

I sommar byggs GIRONET ut i Jukkasjärvi och Kurravaara. Skicka in din beställning och få en modern fiberanslutning helt kostnadsfritt.

Du som äger ett fritidshus i Jukkasjärvi eller Kurravaara har ett unikt tillfälle att ansluta din fastighet till fibernätet. Skicka in en icke bindande intresseanmälan till fritidshus@gironet.se senast 31 mars. För att vi ska kunna lämna en offert måste din intresseanmälan innehålla: Fastighetsbeteckning, fastighetens samtliga ägare, kontaktuppgifter samt en karta över vilken byggnad som ska anslutas.

Erbjudandet gäller om du ansluter din fastighet när GIRONET byggs ut i ditt område. Därefter görs endast anslutningar mot självkostnadspris. Att ansluta till fibernätet är kostnadsfritt om någon är folkbokförd på fastigheten. Att aktivera anslutningen kostar 2000 kronor i aktiveringsavgift. Därutöver tillkommer en nätavgift på 50 kronor i månaden.

Arbetet påbörjas 2017 och väntas färdigställas under 2018. Nedan ser du de områden som byggs ut i Jukkasjärvi och Kurravaara.

gironet utbyggnad i Jukkasjärvi och Kurravaara
Se en större bild av området i Jukkasjärvi (jpg)

gironet utbyggnad i Jukkasjärvi och Kurravaara
Se en större bild av området i Kurravaara (jpg)

Publicerad av: Moa Strålberg