På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

I Kiruna får flyktingar jobb

Kiruna kommun har mycket låg arbetslöshet och vi har också ett stort behov av att rekrytera och fånga upp de personer som får kommunplacering här.

Många får jobb i Kiruna kommun och vi har ett bra integrationsarbete. Dagens samhälle har listat en grafik som visar avvikelser från kommunens "förväntade förvärvsfrekvens" efter att hänsyn tagits till flyktingarnas vistelsetid i Sverige, vilken utbildningsnivå de har och förutsättningarna på den lokala arbetsmarknaden. Sju av de kommuner som överträffar förväntningarna mest ligger i Norrbotten, med Kiruna i topp. 
Läs artikel i Dagen samhälle (pdf öppnas i nytt fönster)

Integrationstema i Kiruna Information nr 1 2016.

Integration i Kiruna Information nr 4 2016.

Även om statistiken visar att Kiruna kommun har ett bra integrationsarbete så pågår ett ständigt arbete för att ytterligare förbättra möjligheter för att få in våra nyanlända på arbetsmarknaden snabbt. 
Läs mer om vårt integrationsarbete på vår hemsida.

Publicerad av: Ulrika Hannu