På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Emma Boström läser saga med Vidar. Foto: Ulrika Isaksson

”Jag har aldrig ångrat att jag flyttade hit”

För tre år sedan flyttade förskolläraren Emma Boström till Kiruna. Nu arbetar hon på Nya Raketskolan.

- Det var ett jättebra beslut att flytta hit, säger Emma Boström.

Barnen som går i förskoleklass har precis gått på mellis med fritidspedagogerna. Emma Boström och hennes förskollärarkollegor jobbar i dag med planering. De är tre förskollärare per grupp.

- Det är skönt att vi är många. Man är aldrig ensam. Vi har alla olika erfarenheter och det gör att vi på ett bättre sätt kan utveckla verksamheten.

I förskoleklassen används Bornholmsmodellen, som syftar till att stärka elevens läs- och skrivutveckling och språkliga medvetenhet genom språklekar, spel, rim och ramsor och högläsning.

- Det är jättekul! Barnen är fortfarande små, men ändå stora. Det får leka sig till lärande och det tycker jag är mysigt. Förskoleklassen är första steget in i skolans värld och därför jobbar vi med att skapa goda relationer i gruppen.

Emma Boström flyttade med sin familj till Kiruna för tre år sedan och hon har varken ångrat flytt eller yrkesval.

- Det är verkligen roligt att vara lärare. Här i Kiruna har man möjlighet att vara mycket ute och leka, vara nära naturen. Men det finns också kulturliv med Bokfestivalen, restauranger, teater och aktiviteter på biblioteket. Dessutom är skolan jag jobbar på nybyggd, så all ny teknik finns här, säger hon.

Publicerad av: Ulrika Isaksson