På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Länskonstmuseet för hela Norrbotten blir i Kiruna

I oktober 2018 planeras invigningen av det nya länskonstmuseet i stadshuset Kristallen som just nu byggs i nya Kiruna.

Projektet Konstmuseet i Norr som inleddes 2009 är ett samarbete mellan Norrbottens läns landsting och Kiruna kommun. Den länsövergripande konstverksamheten, med bas i Kiruna, har haft en mobil karaktär. I samband med att Kirunas nya Stadshus Kristallen byggs kommer konstverksamheten att få egna anpassade lokaler och projektet övergår till en permanent verksamhet med ett länsövergripande uppdrag.

Den 1 januari 2017 övergår samarbetsprojektet Konstmuseet i Norr från en projektverksamhet till ett kommunalförbund enligt beslut tagna i Norrbottens läns landstings fullmäktige och Kiruna kommuns fullmäktige.

Vill du veta mer om vad som hänt och hålla dig uppdaterad kring det som kommer att hända framöver besök www.konstmuseetinorr.se

Innehållsansvarig: Maria Ragnestam

Publicerad av: Marianne Nordmark