På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Studieresa i Kiruna och rymden

Den 21-22 mars besökte landshövdingen tillsammans med länsstyrelsens insynsråd och kommunal- och regionrådsgruppen Kiruna.

Urban Brändström, IRF, berättar om IRF:s observatorieverksamhetGruppen ägnade två halvdagar till att lära sig mer om rymdverksamheten i Kiruna och besökte både Esrange Space Center samt Rymdcampus (Institutet för rymdfysik, EISCAT och LTU:s avdelning för rymdteknik).


Bild: Urban Brändström, IRF, berättar om IRF:s observatorieverksamhet. 

Kiruna kommun med kommunalrådet Kristina Zakrisson deltog i studiebesöket och stod som värd för den gemensamma middagen på tisdag kväll. – Jag tror att studiebesöket var givande för alla deltagare, framför allt för dem som inte känner till vilken omfattande rymdverksamhet vi har i Kiruna och jag är väldigt nöjd med att så många valde att besöka Kiruna, säger Kristina Zakrisson.

Länsstyrelsens insynsråd har ungefär samma funktion som en styrelse och består av åtta ledamöter som beslutas av regeringen. Kommunal- och regionrådsgruppen (tidigare landstingsrådsgruppen) är ett nätverk mellan Norrbottens kommunal- och regionråd samt länsstyrelsens ledning och leds av landshövdingen.

Publicerad av: Ulrika Hannu