På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Pressmeddelande

2,5 mil klassiska skidspår klara!

Över 25 kilometer klassiska skidspår på natursnö är nu klara i Kiruna. – Vintervädret ser ut att hålla i sig de närmaste dagarna och förhoppningsvis får vi ännu mera snö, säger Anders Burman, driftchef för utomhusanläggningar på kommunen.

Spåren är dragna på den första snön och har därför varierande status. Bäst är Lombolospåret där det finns 9 km nydragna spår. Jägarspåret är 12 km och spåret runt Matojärvi cirka 3 km. Totalt ger det alltså över 25 km klassiska skidspår på natursnö! Arbetet med spåren fortsätter och förhoppningsvis har vi ännu bättre och fler spår om några dagar, säger Anders Burman.

Skidspår i närbild

Idag har vi har också startat snötillverkningen i Luossabacken i centrala Kiruna. I år blev starten av snötillverkningen försenad vilket beror på att vi arbetat med belysning i backen och snökanonsystemet. De här åtgärderna kommer i sin tur göra att vi kommer igång lättare och lägger snö fortare i backen framöver. Våra gäster kommer att märka en avsevärd förbättring av belysningen i backarna, framför allt i barnbacken och parken. Vi vågar påstå att vi har en av Sveriges bäst belysta snowparks nu. Om en till två veckor är Luossabacken klar för utförsåkning, tror Anders Burman avslutningsvis.

Snökanoner sprutar konstsnö i Luossabacken.

Ovanstående bild i högre upplösning


För ytterligare upplysningar
Anders Burman, driftchef utomhusanläggningar, mobil: 070-377 06 89.


Publicerad av Ulrika Hannu