På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Pressmeddelande

Kiruna är årets glesbygdskommun – för fjärde året i rad!

Kiruna hamnar på första plats i tidningen Fokus ranking Här är det bäst att bo. Det är fjärde året i rad som Kiruna hamnar högst upp på listan.

Årets glesbygdskommun 2017Tidningen Fokus utser varje år vilken kommun som det är bäst att bo i. I kategorin glesbygdskommun hamnar Kiruna på första plats. Rankingen har gjorts i samarbete med Internationella handelshögskolan i Jönköping och professor Charlotta Melander, utifrån ett fyrtiotal parametrar. Ett av rankingens syften är att lyfta fram goda exempel på orter och platser i Sverige som lyckats.

- Vi är såklart jätteglada och stolta över att bli utsedd till Årets glesbygdskommun. Vi arbetar hårt för att utveckla Kiruna och att vi får det här priset för fjärde året i rad visar att vi strävar åt rätt håll, säger Stefan Sydberg, kommunstyrelsens 2:e vice ordförande.

 

 

 

 

Bäst att bo-indexet baseras på variabler som fångar upp mycket av det som gör platser attraktiva:

  • Fundamentala variabler
  • Bäst att vara ung
  • Bäst att ha familj
  • Bäst att arbeta
  • Bäst att vara äldre


Övriga kategorier i rankingen är landsbygdskommuner, stadskommuner och storstadskommuner. Andra pris i kategorin årets glesbygdskommun gick till Åre, tredje pris till Jokkmokk.

Årets glesbygdskommun 2017
Stefan Sydberg och representanter från Åre och Jokkmokk kommun under prisutdelningen.


För ytterligare upplysningar
Stefan Sydberg, kommunstyrelsens 2:e vice ordförande, telefon: 072-547 03 80


Publicerad av Moa Strålberg