På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Pressmeddelande

Kiruna blev årets glesbygdskommun!

Tidningen Fokus utser varje år vilken kommun det är bäst att bo i. I kategorin glesbygdskommun utsågs Kiruna kommun som bäst att bo i år 2014.

- Vi har genomfört bra satsningar som avgiftsfri kollektivtrafik, vi har nattis och andra förmånliga aktiviteter som riktar sig till barnfamiljer, säger Ragnhild Nilsson 2:e vice kommunstyrelseordförande som tog emot priset i Stockholm vid prisutdelningen. Det är också i den kolumnen "Att ha familj" som vi får bra resultat i Fokus topp-fem ranking, förutom det faktum att vi har höga löner och låg arbetslöshet.

Andra pris i kategorin årets glesbygdskommun gick till Åre, tredje pris till Lycksele. Årets kommun totalt sett i rankingen Här är det bäst att bo blev Stockholm kommun.

Ragnhild Nilsson Bäst att bo Fokus rankning glesbygd

Här finns bilden i större format.

Läs mer om rankingen: http://www.fokus.se/bastattbo/har-ar-det-bast-att-bo-2014/

För ytterligare upplysningar
Ragnhild Nilsson
Telefon: 070-673 44 14

Kristina Zakrisson
Telefon: 070-736 5657

Niklas Sirén
Telefon: 073-1813792

Publicerad av Maria Lindgren