På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Pressmeddelande

Nu byggs infrastrukturen för det första bostadsområdet i ”Nya Kiruna”

I den första pusselbiten i Nya Kiruna förläggs infrastruktur för ett hundratal lägenheter.

Lokalgata. Illustration: White Arkitekter & Ghilardi Hellsten Arkitekter
Lokalgata. Illustration: White Arkitekter & Ghilardi Hellsten Arkitekter.
Bilden i högre upplösning (jpeg).

Infrastrukturen som förläggs är ett förverkligande av utvecklingsplanen för Kirunas nya stadskärna som antogs av kommunfullmäktige den 22 april. Infrastrukturen blir en del av "huvudpulsådern" i ett fullt utbyggt "nytt Kiruna 2030". Planerade gator i området är bland annat lokalgator och den nya huvudgatan för nya Kiruna.

-Kiruna kommun har skrivit avtal för utförande med huvudentreprenör BDX, säger Kirunas kommunalråd Kristina Zakrisson. Arbetet beräknas pågå till december.

Den 18 juni antog Kommunfullmäktige detaljplanen för Skjutbaneområdet etapp 1. Syftet med planförslaget är att möjliggöra för ett nytt bostadsområde inklusive förskola i det så kallade Skjutbaneområdet. Detta område är tillsammans med detaljplaneförslaget för nya stadshuset de första områden som planeras inom nya Kiruna centrum. Tanken är att binda ihop befintlig stadsplan väster om Kurravaaravägen med Skjutbaneområdet och vidare mot nya centrum. 

 


För ytterligare upplysningar
Kristina Zakrisson, kommunalråd, Kiruna kommun, Telefon: 070-736 56 57, Mats Eriksson, Avd Teknik, Tekniska Verken i Kiruna AB, Telefon: 072-514 51 16


Publicerad av Marianne Nordmark