På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Pressmeddelande

Nu får Kiruna kommun köpa de sista delarna i nya stadskärnan

Enligt ett regeringsbeslut får Kiruna kommun köpa ytterligare mark i den nya stadskärnan. Kommunen har även fått ja till att köpa industrimark.

- Det är naturligtvis mycket bra att vi får köpa även den här marken i området för den nya stadskärnan. Nu kan vi fortsätta arbetet med planeringen för det nya Kiruna på ett ännu smidigare sätt, säger Kirunas kommunalråd Kristina Zakrisson.

Det var alltså i slutet av januari i år som regeringen tog beslutet om att sälja ytterligare mark till kommunen.

Kiruna kommun har även fått ja till att köpa industrimark i anslutning till Luftfartsvägen i närheten av Tuolluvaararondellen. Området utgör ett riksintresse för rennäringen och kommunen har därför en överenskommelse med samebyn om att stängsel ska finnas i industritomtens gräns. Skoter- och hundspannsleder i området ska diskuteras och utredas.


För ytterligare upplysningar
Eva Ekelund, mark- och exploateringschef vid Kiruna kommun. Telefon: 070-3278807


Publicerad av N N