På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Pressmeddelande

Vinnaren av 2014 års Hjalmar Nyström-stipendie är utsedd

Vinnaren av Hjalmar Nyström-stipendiet 2014 är Kiruna Kyokushin karate klubb

Kiruna kommuns kultur- och utbildningsnämnd har beslutat att Hjalmar Nyströms-stipendiet, som årligen utdelas för att "främja ideellt ungdomsarbete i ideell föreningsverksamhet inom Kiruna kommun" för 2014 utdelas till Kiruna Kyokushin karate klubb.

Motivering:
"Kiruna Kyokushin karate klubb är en förening som genomsyras av gemenskap och fighting spirit bland både vuxna och barn. Föreningen har vuxit explosionsartat de senaste åren och har nu över hundra graderade medlemmar. Kostnaden för deltagande hålls så låg att alla har råd att vara med. Barnen i verksamheten har roligt och får samtidigt lära sig diciplin och vördnad. Ledarna Ronnie Pettersson, Peter Göransson och Per Svonni är fantastiskt engagerade och sprudlande pedagogiska ledare och alla växer i deras närvaro".

Hjalmar Nyströms stipendiet är på 10.000 kr och kommer att utdelas i samband med Kirunafestivalens invigning torsdag 25 juni 2015.

Publicerad av Maria Lindgren