På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Pressmeddelande

Vinnaren av 2014 års allmänkulturella stipendium är utsedd

Rune Henriksson får Kiruna kommuns allmänkulturella stipendium

Kiruna kommuns kultur- och utbildningsnämnd har beslutat att Kiruna kommuns allmänkulturella stipendium, som årligen utdelas för att "premiera allmänkulturell insats inom Kiruna kommun eller för att uppmuntra pågående verksamhet på det kulturella området" utdelas för 2014 till Rune Henriksson, Kiruna Forskarförening.

Motivering:
"Rune Henriksson har under mer än tio år varit ordförande i Kiruna forskarförening och hans engagemang är utan gräns. Han finns som en sammanhållande kraft för hela föreningens verksamhet och har en mycket stor kunskap om Kirunas historia inkluderande familjehistoria från Jukkasjärvi by med släktanknytningar åt alla håll. Han är även huvudansvarig och huvudförfattare i tidningen Forskaren som utkommer med ca 4 nummer/år. Rune har också arbetat mycket med föreningens hus – Falks hus - och med att på olika sätt bevara Kirunas lokalhistoria"

Stipendiebeloppet är på totalt 10.000 kr.

Stipendiet kommer att utdelas i samband med Kirunafestivalens invigning torsdag 25 juni 2015.


För ytterligare upplysningar
Lennart Lantto, kultursekreterare, 0980-70208


Publicerad av Maria Lindgren