På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Ängsgården

Ängsgårdens vård och omsorgsboende är beläget i Vittangi, cirka 7,5 mil från Kiruna C. Byggnaden är på ett plan med sammanlagt 14 boendeplatser och ett avlastningsrum. Gemensamt kök och dagrum finns.

I anslutning till boendet finns en uteplats med stor gräsmatta, asfalterade gångvägar och grillplats. I det finns tillgång till bastu på boendet.

Måltiderna serveras i matsalen och i de övriga lokalerna finns möjlighet till samvaro. Olika aktiviteter såsom underhållning, bingo och bakning ordnas av personalen och av frivilliga föreningar.

Boendet är bemannat dygnet runt med erfaren personal såsom undersköterskor, sjukvårdbiträden och sjuksköterska. Läkare, arbetsterapeut och sjukgymnast finns knutna till boendet. Enhetschef finns på boendet under dagtid. De flesta i personalen är tvåspråkiga i svenska/finska. 
Publicerad av: Lotta Engvall

Senast ändrad: 2020-08-11