På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Budget och skuldrådgivning

Ekonomisk rådgivning för dig som vill förbättra din ekonomi, eller har problem med att få inkomster och utgifter att vara i balans.

Kiruna kommun erbjuder sina invånare möjligheten att komma till rätta med sin vardagsekonomi. Rådgivningen är gratis. Ingen registrering sker, och arbetet sker under sekretess. Målsättningen är en förändrad ekonomi.

Budgetrådgivningen utgår från en helhetssyn, vilket innebär att hela din/er ekonomi genomlyses. Budgetrådgivningen är inriktad på att ekonomin ska fungera på lång sikt.

Skuldrådgivningen innebär att den totala skuldbilden sammanställs. Lösningarna varierar beroende på situationen som helhet. Skuldsanering är ett av alternativen. Blir skuldsanering valet av lösning, får du/ni hjälp med ansökan och vid ett skuldsaneringsbeslut, även hjälp under tiden den pågår.

Du/ni får hjälp med

Att strukturera upp din/er ekonomi
Att göra upp en budget för ditt/ert hushåll
Att få överblick över skuldsituationen
Att få hjälp med en övermäktig skuldsituation
Att ha en samtalspartner i ekonomiska frågor
Att öka ditt/ert ekonomiska självförtroende

Välkommen att beställa en besökstid, eller bara för att ringa ett samtal och ställa dina frågor. 

Innehållsansvarig: Lena Wiss

Publicerad av: Ulrika Hannu

Senast ändrad: 2013-08-01