På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Socialpsykiatri

All verksamhet inom socialförvaltningen ska planeras utifrån alla människors oberoende av fysiska eller psykiska handikapp kan leva ett gott liv.

Socialpsykiatrin i Kiruna kommun vänder sig till personer med psykisk ohälsa som behöver stöd/hjälpinsatser i sin livssituation för att öka möjligheten till ett självständigt liv med gemenskap och delaktighet i samhället.

Målsättningen med hjälpinsatserna är att utveckla individens möjligheter till att leva ett självständigt liv. Alla stöd/hjälpinsatser avgörs utifrån den enskildes behov. En individuell målplan upprättas tillsammans med den enskilde där stödet/hjälpinsatser sammanfattas.

Stöd/hjälpinsatser ges i den enskildes hem genom socialpsykiatrins hemtjänstgrupp som arbetar förmiddagar, eftermiddagar, kvällar och helger.

Boende för psykiskt funktionshindrade

I kommunen finns två särskilda boenden, Glimten med 9 lägenheter för personer med psykisk funktionsnedsättning och Bromsgatan 12a med 5 lägenheter för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Ansöka om insatser

Kontakta biståndshandläggaren för mer information.

Personligt ombud

Personer med långvarigt psykiskt funkionshinder kan även vända sig till Personliga ombud för stöd och hjälp.

Information om Personligt ombud

Kvalitetsdeklaration

Socialnämnden har 2010-06-22 antagit en kvalitetsdeklaration avseende särskilt boende för socialpsykiatrin och en kvalitetsdeklaration avseende boendestöd inom socialpsykiatrin i ordinärt boende. En kvalitetsdeklaration är både ett löfte och en upplysning om vad du som medborgare/brukare kan förvänta dig av förvaltningen. Se länkar till höger under relaterat innehåll.

Publicerad av: Tuija Tikkala

Senast ändrad: 2016-11-07