På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Företagsplacerad dagverksamhet

En värdefull insats för människor och företag. Vill ditt företag ge och få en hjälpande hand? Genom daglig verksamhet kan personer med funktionsnedsättning bli en extra resurs på er arbetsplats.

Vad kan vi hjälpa ert företag med?

Ta chansen och skapa fördelar för ert företag samtidigt som ni hjälper personer med funktionsvariation att komma ut i arbetslivet.

Stöd och vägledning till en meningsfull sysselsättning.

Daglig verksamhet/sysselsättning är en insats enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade inom socialförvaltningen i Kiruna kommun. Syftet med insatsen är att kunna erbjuda en meningsfull sysselsättning utifrån intresse och förmåga.

Hör av dig till oss om ditt företag ser en möjlighet till ett givande samarbete med oss. Därefter ser vi om vi har någon som har önskemål om arbetsuppgifter som ert företag kan erbjuda. Om vi för tillfället inte hittar någon person som matchar er arbetsplats så återkommer vi till er om/när det blir aktuellt. Utifrån personens intressen och förmågor så kan uppgifterna varieras.

Vad förväntas av arbetsplatsen?

Att anmäla intresse innebär inga skyldigheter för dig som arbetsgivare. Du förbinder dig inte till något och har full frihet att tacka nej till ett erbjudande om att ta emot en person. Vid ett samarbete betalar ni som företag ingenting.

Det vanliga är att arbetsplatsens enda omkostnad är en namnbricka och eventuella arbetskläder. I den ordinarie arbetsgruppen bör en person hos er fungera som handledare, för att kunna stötta brukaren, ta emot sjuk- och frånvaroanmälan samt ha en aktiv dialog med arbetshandledaren.

Försäkring

Brukaren har en olycksfall- och ansvarsförsäkring via Kiruna kommun.

Vilka är med?

Här kan du se vilka arbetsplatser som är en del av Daglig verksamhet. Vi söker alltid fler arbetsgivare som kan tänka sig ett givande samarbete med oss. Kontakta oss för mer information.

Detta är våra samarbetspartners idag:

Arctic Eden
Attentive- fastighet och företagsservice
Café Oscar
Coop Lappgatan
Coop Trädgårdsgatan
Färg-City
GK Norra Norden
Hjälpmedelsförrådet
Hälsokraft
Högalidskolans kök
Ica Kvantum
IFK Kiruna
IRF-institutet för rymdfysik
Kiruna Ridklubb
Kiruna stadsbibliotek
Malmia-restaurang
Mysinge-vård & omsorgsboende
NKV
Nordea
Rusta
Scandic Ferrum
Srfc i Kiruna AB
Stora Coop
Svenska kyrkan
Tekniska Verken
Triangelskolans kök
Vittangi bibliotek

Innehållsansvarig: Annika Lindström

Publicerad av: Lotta Engvall

Senast ändrad: 2019-08-29