På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Fortsatt besöksförbud på äldreboenden

Enligt beslut från Regeringen förlängs besöksförbudet på äldreboenden i Kiruna kommun.

Regeringen beslutade den 30 mars 2020 om ett besöksförbud på landets samtliga äldreboenden för att förhindra spridningen av sjukdomen covid-19. Beslutet trädde i kraft den 1 april.

Regeringen har sedan tidigare lämnat en skarp rekommendation mot att besöka äldreboenden. Många kommuner har redan infört olika former av besöksförbud men regeringen har infört enhetlig och tydlig reglering för hela landet.

Beslutet är generellt. Den verksamhetsansvarige för ett boende får i det enskilda fallet medge undantag från förbudet om det finns särskilda omständigheter som motiverar ett undantag och om risken för spridning av coronaviruset är liten.

Kiruna kommun införde besöksförbud på särskilda boenden redan den 12 mars 2020, ett beslut som sedan förlängdes till den 26 april. I och med regeringens beslut förlängs alltså besöksförbudet även efter detta datum.

 

 

 

Innehållsansvarig: Håkan Dahlqvist

Publicerad av: Ulrika Isaksson