På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Öppenvård

Med brukaren i fokus erbjuds stöd och behandling som är förankrad i erfarenhet och evidens samt genomföra denna med hög professionalitet. Ge information och rådgivning till allmänheten, med hög tillgänglighet för att tidigt skede främja social trygghet.

 

Hos kommunens öppenvård erbjuds stöd och behandling såväl till barn, ungdomar och föräldrar samt till övriga vuxna.
Exempel på insatser kan vara stöd i rollen som förälder till små eller stora barn, stöd eller behandling om man varit utsatt för våld av någon närstående eller att man själv utsatt närstående för det samma. Vid missbruk inom spel, alkohol och droger eller som anhörig till någon med sådan problematik kan man erbjudas stöd och behandling kopplat till detta. Stöd kan även erbjudas både till barn, ungdomar och vuxna för andra sociala bekymmer.

Till viss del kan även gruppstöd erbjudas, bl a av föräldrastödjande karaktär. Detta utannonseras i lokala medier.

För att få tillgång till Öppenvårdens insatser krävs i regel ett beslut via Socialförvaltningens socialsekreterare. (Mer information finns här)

För kortare rådgivning kan man själv kontakta öppenvården direkt genom Våga Fråga.

 

Dagligstugan, Café Åke

Café Åke är en dagligstuga som erbjuder personer med missbruksproblem en nykter och drogfri mötesplats. För att besöka Café Åke krävs inget biståndsbeslut.

Publicerad av: Lotta Engvall

Senast ändrad: 2020-07-22