På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Vill du hjälpa till?

Ditt engagemang kan göra skillnad

I Kiruna finns barn som behöver stöd hos en annan familj. Vi behöver fler familjer som kan ställa upp. Kanske är det just dig och din familj som vi söker? Socialförvaltningens Barn- och familjegrupp och LSS-avdelningen söker kontinuerligt nya familjehem, kontaktfamiljer, kontaktpersoner, särskilt förordnade vårdnadshavare, stödfamiljer enligt LSS och avlösning i hemmet enligt LSS. Här hittar du information om de olika sätt du kan hjälpa till på. Varmt välkommen att kontakta familjehemssekreterare och LSS-avdelningen för mer information.

Familjehem
Att vara familjehem innebär att du och din familj tar emot ett barn som bor hos er för en kortare eller längre tid.

Kontaktfamilj
Att vara kontaktfamilj innebär att du och din familj tar emot ett barn i ert hem vissa dagar i månaden, vanligtvis helger.

Stödfamilj
Att vara stödfamilj enligt LSS innebär att under en längre tid stödja ett barn med funktionshinder.

Avlösare
Avlösning i hemmet enligt LSS innebär att anhöriga till en person med funktionsnedsättning får avlastning ett antal timmar per månad, regelbundet eller vid enstaka tillfällen.

Kontaktperson
Att vara kontaktperson innebär att uppmuntra fritidsaktiviteter och vara stöd för den enskilde.

Särskilt förordnad vårdnadshavare
Varje år kommer ett antal ensamkommande barn och undgomar till Sverige. De barn och ungdomar som beviljas uppehållstillstånd i Sverige behöver en särskilt förordnad vårdnadshavare om föräldrarna eller annan vårdnadshavare inte kan fatta beslut i frågor som rör barnet under en överskådlig tid.

Publicerad av: Lotta Engvall

Senast ändrad: 2020-01-13