På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Det här gäller när du besöker äldreboenden

Det finns inga kända fall av covid-19 i våra verksamheter. Den 1 oktober öppnar äldreboenden upp för besökare.

Socialförvaltningen uppmanar besökare att följa Socialstyrelsens och Folkhälsomyndighetens rekommendationer om basal hygien och social distansering. Besökare som har någon form av förkylningssymtom ska avstå från att besöka boendet.

Socialförvaltningen vädjar till att det vid varje besök närvarar maximalt två besökare. Vid besöket kommer anhöriga att lotsas in den närmaste vägen till brukarens lägenhet. Besökare uppmanas att endast vistas i brukarens lägenhet och undvika att vistas i de allmänna utrymmen som finns på boendet.

Socialförvaltningen vädjar om att anhöriga, vid besöket, ska använda visir som en förebyggande åtgärd. Visir kommer att tillhandahållas av verksamheten och kasseras på anvisad plats efter genomfört besök.

Besöket ska föranmälas - gärna dagen innan. Om besöket planeras att ske under en helg är det önskvärt att besöket anmäls senast på fredag. Anmälan görs till enhetschef eller till annan utsedd person på boendet.

 

Innehållsansvarig: Jeanette Rehnblom

Publicerad av: Marianne Nordmark

Senast ändrad: 2020-09-30