På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Trafik & infrastruktur

Kiruna är lättillgängligt trots stora avstånd.

Trots att Kiruna ligger långt norrut i Sverige finns det goda kommunikationer som gör det lätt att resa till och från staden och inom Kiruna kommun, exempelvis till Nikkaluokta som är ett populärt resmål för turister. Tåg till och från Kiruna nyttjas av många människor.
Ungefär 53 000 personer ankommer varje år till Kiruna med tåg och fortsätter man resa norrut så får man mellan Torneträsk och Riksgränsen uppleva det som valts till Sveriges vackraste järnvägssträcka.

Kiruna har Sveriges nordligast belägna flygplats och är en av tio flygplatser i Sverige som har bedömts som en nationellt strategisk flygplats. Ungefär  200 000 resenärer vistas på Kiruna Airport varje år.

Övrig kuriosa om trafiken i Kiruna är exempelvis att Kiruna hade världens nordligaste spårväg fram till 1958 då spårvagnarna ersattes av bussar. Idag är Kiruna en av de skotertätaste kommunerna i Sverige.