På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Elektroniska skyltar på Lärkvägen där skoterleden korsar vägen.

Elektroniska skyltar vid skoterledspassage

Elektroniska skyltar som varnar för skotertrafik har satts upp på Lärkvägen där skoterleden korsar vägen.

Kiruna kommun tillsammans med Trafikverket, Kirunaprojektet, genomför säsongen 2018-2019 ett pilotprojekt, trafiksäkerhet, kopplat till kommunal skoterledspassage över Lärkvägen i Kiruna. Passagen utrustas med varningsskylt, ljus och ljudsignaler som styrs av rörselsesensorer som aktiveras av ankommande skotertrafik på den kommunala skoterleden.
Denna typ av skyltar har inte testats tidigare.

– Det är ett pilotprojekt och ett samarbete mellan Trafikverket och Kiruna kommun. Det är möjligt att sensorerna behöver justeras eftersom för att få rätt inställning, säger Charlotta Blind, projektledare på Trafikverket.
– Faller försöket väl ut kommer vi att se över vilka övriga passager som kan vara aktuella för liknande lösningar i framtiden, säger Anders Burman, Tekniska Verken i Kiruna AB - ansvarig för Kiruna kommuns skoterleder.

Länk till Trafikverket finns under Relaterat.

Innehållsansvarig: Anders Burman

Publicerad av: Marianne Nordmark