På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Trafikverket informerar:  Avstängningen av E10 vid Tuolluvaara är förlängd till som längst torsdag morgon.

Planen var att trafiken skulle komma igång igen på måndag då de mest kritiska arbetena var färdigställda och utanför vägområdet, men vägen måste vara avstängd ytterligare några dagar. Som längst till torsdag morgon.

På grund av markens beskaffenhet och de stora schakter som förekommer har Trafikverket beslutat att alla arbeten måste vara avklarade innan trafiken släpps på. Därför blir tiden för avstängningen förlängd.

E10 är stängd från och med fredag 15 november kl 16.00 till och som längst torsdag 21 november kl 05.00. Avstängningen gäller mellan korsningen av E10 och Tuolluvaaravägen/Flygplatsvägen fram till Tuolluvaara cirkulationsplats. Cirkulationsplatsen kan i detta skede användas, endast avfarten till E10 söderut är avstängd. Trafiken leds om via vägen till flygplatsen och genom Östra industriområdet

Mer information finns på Trafikverkets hemsida.

Publicerad av: Moa Strålberg