På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Parkering vintertid

För att upprätthålla god framkomlighet på våra gator är det viktigt att snöröjningen fungerar och inte hindras av parkerade bilar.

Kiruna kommun kommer ha utökad parkeringsövervakning från och med oktober för att säkerställa detta.

Undvik i största mån att parkera bilen på gatan (OBS! Gäller även grönytan mellan gata och tomt). Måste du ställa bilen på gatan är det viktigt att du följer de generella parkeringsreglerna och kommunens lokala trafikföreskrifter, exempelvis datumparkering. 

Datumparkering gäller inom Kiruna tätort och Tuolluvaara
mellan kl. 00:00-08:00 under perioden 1 oktober - 30 juni.

Det innebär att du som fordonsägare inte har lov att parkera på den sida av gatan som har udda adressnummer under udda datum och på jämn sida under jämnt datum.

Tips: Om du parkerar före midnatt, ställ bilen på samma sida som aktuellt datum. Är det t.ex. den 13 oktober när du parkerar bilen så ställer du bilen på den sida av gatan som har udda adressnummer (så hamnar den rätt mellan midnatt och klockan 08:00).
Glöm inte att kontrollera så att det inte är parkeringsförbud på den sida av gatan där du parkerar bilen. Om så är fallet kan du bara parkera där varannan natt.

Publicerad av: Mona Mattsson Kauppi

Senast ändrad: 2020-03-02