På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Parkeringstillstånd för rörelsehindrad

Kiruna kommun kan utfärda ett särskilt parkeringstillstånd för dig som är rörelsehindrad. För rörelsehindrad som inte själv kör fordon utfärdas parkeringstillstånd endast om det finns särskilda skäl. Sådant skäl kan vara att den rörelsehindrade behöver förarens hjälp när han eller hon vistas utanför fordonet.
Tillståndsprövningen baseras på praxis framtagna av Sveriges Kommuner och Landsting. För tillståndsansökan, kontakta miljö- och byggnadsförvaltningens expedition eller trafikingenjören på Kiruna kommun. Inlämnade underlag kommer att behandlas i enlighet med gällande föreskrifter i Offentlighets- och sekretesslagen.

Blanketten kommer inom kort, blanketten är ifyllningsbar men måste skrivas ut för underskrift och sen lämnas in till Kiruna kommun för bedömning. Glöm inte fotografiet.

Publicerad av: Eva Spolander

Senast ändrad: 2019-02-27