På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Hantering och installation av sprinkleranslutningar

Samtliga sprinkleranslutningar skall vara godkända av VA-huvudmannen och avtal om dessa skall upprättas. Ett sprinkleravtal skall upprättas med fastighetsägaren. För nybyggnationer skall sprinkleranslutningar hanteras tidigt i bygglovsskedet i samråd med Tekniska Verken i Kiruna AB. För sprinkleranslutning av befintliga byggnader skall fastighetsägaren ansvara för att kontakta Tekniska Verken i Kiruna AB om åtgärden inte är bygglovspliktig.

Sprinkleranslutningar skall alltid bedömas från fall till fall för att avgöra vilken typ av anslutning som kan ske. VA-huvudmannen har ingen skyldighet att ansluta en sprinkleranläggning och bedömning utifrån skydd av vattenkvalitet, kapacitet och utökade kostnader måste göras vid varje tillfälle. VA-huvudmannen har rätt att neka direktanslutningar med hänvisning till ovanstående.

 

Publicerad av: Marianne Nordmark

Senast ändrad: 2019-01-23