Google translate text, här kan du översätta din sida.

Nyhetsarkiv

Ny gräns för vilka fastigheter som påverkas

LKAB har presenterat ny information med en tydligare gräns för vilka fastigheter i Kiruna som kommer att påverkas fram till år 2035 när huvudnivå 1365 är utbruten.

Läs mer

Vad händer i den nya stadskärnan i sommar?

Läs mer om aktuella projekt i nya centrum. Se en video från nya centrum i Kiruna kommuns YouTube-kanal.

Läs mer

QR-promenad om stadsomvandlingen

Nu är QR-promenaderna uppdaterade. Här kan du lära dig mer om stadsomvandlingen och om kulturmiljö. Promenaden om stadsomvandlingen är både på svenska och engelska.

Läs mer

Sommar i Gruvstadsparken

Fåren kommer till Gruvstadsparken!

Läs mer

Virtuell vernissage

Ta chansen att uppleva utställningen Kiruna Forever i 360 grader! Kiruna kommun har bland annat lånat ut talarstolen, modellen över Kiruna, konst och en massa annat till utställningen. ArkDes har också gjort en rekonstruktion...

Läs mer

Läs om vad som händer i stadsomvandlingen i senaste Kiruna Information

I den senaste tidningen Kiruna Information kan du bland annat läsa om kvarter 7, 8, 9 som just nu byggs i den nya stadskärnan. Här finns även en artikel om Kirunabostäders arbete och omflyttning av hyresgäster som påverkas av...

Läs mer

Ny räddningstjänst snart klar

Bygget av Kirunas nya räddningstjänst pågår just nu intill Österleden mitt emot bilprovningen. Den nya byggnaden ska utöver räddningstjänsten även inrymma skoltransporter.

Läs mer

Omledning av E10, Kiruna

På sin hemsida så informerar Trafikverket om omledningen av E10 mellan cirkulationsplatsen mot Silfwerbrandtsgatan och korsningen mot Stationsgatan som sker från och med den 20 april.

Läs mer

Utegymmet är uppskottat

Ta med familjen på en trevlig och hälsosam aktivitet i vårsolen.

Läs mer

Trafikverket arbetar med planering för ny järnvägsstation

Trafikverkets arbete med att ta fram en järnvägsplan för en ny järnvägsstation i Kiruna pågår. Myndigheten meddelar att beslut om placeringen är drygt ett år bort.

Läs mer